Historische foto’s met een mooi verhaal

Op de foto links: Jaap de Vriend (vader van Rolf), Dhr. Coster en Thijs van den Anker

Terug

Rolf de Vriend.

Op 1 maart 2012 ben ik met trots toegetreden tot het "Genootschap De Jeneverboom".

De Jeneverboom is voor mij een begrip dat vanaf het moment dat ik zelf kon lopen en enig begrip ging ontwikkelen meegegeven is in mijn opvoeding. Als kleine uk ben ik voor een groot deel opgegroeid op de Kaag. Ieder weekend met het hele gezin op de "Santalina" (een lekkere ruime IJsselaak) naar de Kaag. Daar heb ik de eerste lessen in het zeilen gekregen op de POC (Piraten-Optimistenclub). Varend in ons optimistje (de 12 genaamd "Ukkie") in het kommetje van de Kaagsociëteit en later de plassen op.

Waar wij mee opgroeiden was ook de gezelligheid van het water. Als kind vele vrienden gemaakt, waarvan de vriendschappen vaak zijn blijven bestaan. Watersport verbroedert. Later toen ik wat ouder werd heb ik ook wat proberen bij te dragen aan de organisatie op de Kaag. Ik ben 5 jaar lang zeilinstructeur geweest bij de POC. Ik heb ruim vijf jaar in de jeugdcommissie van de Kaag gezeten en samen met mijn commissieleden vele feesten en zeilwedstrijden georganiseerd. Lang heb ik meegedraaid in het rescueteam van de Kaag. Met name het Cadettenevenement met pasen en natuurlijk de Kaagweek. Daarnaast heb ik hele fijne jaren gehad op "de Boze Bison" de platbodem van de familie Bijlard. Veel wedstrijden meegezeild. Heerlijke tijd was dat.

U begrijpt dat de Jeneverboom altijd centraal heeft gestaan in dit geheel. Voor de Kaag en zijn leden is en blijft de Jeneverboom een begrip. In de jaren tachtig heeft mijn vader Jaap de Vriend samen met Thijs van den Anker en dhr Costers ervoor gezorgd dat er weer een smakelijke Jenever in de Jeneverboomkruikjes kwam. Voor mij is het daarom dus ook dat ik een trots gevoel heb om in dit genootschap toe te treden. Nu zelf 11 jaar werkzaam als huisarts in Warmond niet ver weg van de plek die mij dierbaar is. De cirkel lijkt rond. Ik hoop ook nu enige bijdrage te kunnen leveren aan het promoten van de watersport.

Terug